Innova Greybird

Specificaties

Prijs€ 89.500 Kilometerstand145000 km Bouwjaar2013

Omschrijving

Innova Greybird met automatische versnelling.
Mercedes 519 CDi 3.0 Ltr, zes cilinder 190 pk.
Datum eerste toelating 04-2013, rijbewijs C1.
Luchtvering, milieuklasse Euro 5/6, 145.000 km.

Lengte 7300 mm, breedte 2350 mm, hoogte 3300 mm.
Ledig gewicht 3847 kg, laadvermogen 1153 kg.
Vier zitplaatsen met gordels.

Naadloze “monocoque” polyester opbouw.
Extra brede (100 cm) toegangsdeur.

Aangeboden door de eerste eigenaren.
In eigen beheer laten bouwen door eRHa (tegenwoordig Innova) in 2012.
Gerenommeerd ontwerper en uitgevoerd met een jachtinterieur.
De inrichting en inbouw heeft een 'scheepse' uitstraling gekregen.
Unieke kampeerauto voor zowel “schipper” als “Camperaar”
Onderhoudshistorie aanwezig.

Voorzien van:
automatische versnelling, ABS, ASR, bestuurders en passagiers airbag, cruise control, motor airconditioning, achteruitrijdcamera (2023) , elektrisch verstelbare verwarmde spiegels, radio, startonderbreking, drie dakluiken, twee Maxxfan dak ventilatoren (2023), garage met twee toegangskleppen, elektrisch bediende luifel, hydraulisch levelsysteem, VB Airsuspensions luchtvering, elektrisch bediende instaptrede, alarminstallatie klasse 4 trackingsysteem Mi50 (volgt wereldwijd) versnellingsbakslot, 55 ltr LPG tank voor koken en gasoven, 230 V koelkast met diepvries via omvormer of campingaansluiting, grill-oven, driepits gascomfort, afzuigkap, 20 ltr warmwaterboiler, elektrisch bediend toilet met vermaler en 80 ltr fecaliën tank, douche cabine, huishoudairconditioning, hete lucht ringverwarming Truma combi 6 dieselkachel , draaibare chauffeurs en passagiers stoel, alkoof bed 150/210 cm, twee éénpersoonsbedden 200/190 cm en 190/80 cm, 120 ltr schoonwatertank, 80 ltr vuilwatertank, 2000 watt Victron 12-220V omvormer, 270 amp/h huishoudaccu (2023), accu laadinrichting, 4 220V stopcontacten, zonnepaneel, solaromvormer, satellietschotel met ontvanger / televisie / Dvd speler, etc.

Vaste prijs: € 89.500-

Bezichtigen op afspraak uitsluitend voor serieuze gegadigden.
Deze Innova Greybird is niet aanwezig op ons verkoopterrein.

Om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig vooraf de prijs
te bespreken zodat het de moeite loont om naar ons toe te komen.

De bovenstaande tekst is zo zorgvuldig mogelijk geschreven.
Tekst fouten zijn niet altijd te vermijden en daarom dan ook voorbehouden.


Het hieronder volgende “relaas” over deze kampeerauto is geschreven door de eigenaar.

Op hun website “Op pad” (https://reisblogs.xlane.nl) vindt u bijna 800 berichten en
dagelijkse verslagen. Soms kort, soms uitgebreid als ze iets interessants hadden bezocht.


Waarom we een camper lieten bouwen

november 2023
Cor Nagtegaal
Marianne Pranger

We zijn graag op pad. Reizigers - de weg is de herberg.
De afgelopen 12 jaar gingen we met onze camper, maar het begon op het water.

In zijn school- en studietijd bracht Cor al (te) veel dagen op het water door, de Zeeuwse stromen, langs de kust. Later, samen met Marianne, kwamen er eigen boten. Met onze laatste zeilboot, de Casarca, hebben we op zee langs de kusten van de landen aan de Noordzee en het Kanaal gevaren. Een uniek schip, fijn om mee te varen en fraai om te zien. We hadden veel bekijks, en aanspraak.

Maar ja, staande masten ...
Na verloop van jaren wilden we onze actieradius vergroten en hebben we een motorboot gekocht, de Bluebird. Daarmee voeren we in Nederland, maar vooral op Belgische en Duitse kanalen en rivieren, onder meer naar Berlijn en naar de Oostzee. Dat hadden we vele jaren vol kunnen houden, we wilden ooit naar de Middellandse Zee varen. Fysiek waren de sluizen vaak wel een uitdaging, buiten Nederland eigenlijk alleen ingericht voor beroepsvaart. Veel hoogteverval bij het schutten, je moest echt sporten om de landvasten snel te verplaatsen zodat je niet aan de kademuur bleef hangen.

Toen kwam een voor ons gedenkwaardige dag in 2011. In Lemmer brak een uitslaande brand uit in een van de loodsen van een watersportbedrijf. Ons schip lag daar binnen voor onderhoud... Uiteindelijk was er niet meer van over dan 17 ton verwrongen staal, total loss. Gelukkig was de verzekering in orde. We hadden zelfs het zusterschip, dat toevallig te koop lag, kunnen kopen.

Toch hebben we besloten om een camper te laten bouwen. Minder risicovolle fysieke inspanning, grotere actieradius want niet aan water gebonden. En in ons gevoel een manier van vakantie houden en reizen die dicht bij het varen lag. Om uit te proberen of het wat voor ons was hebben we eerst een campervakantie in Noorwegen gedaan, met een buscamper. Het beviel prima. We ontdekten de charme van de grote schuifdeur: ook als het niet zulk goed of warm weer is kan je prima binnen zitten met de deur open en heb je toch het gevoel buiten te zijn. Alleen vonden we de maatvoering van een buscamper aan alle kanten net te klein...

We zijn op zoek gegaan naar een grotere camper die ons zou passen. Het bestaande aanbod (2012 !) viel ons niet mee en altijd maar zo'n kleine smalle deur. Veel zoeken en plaatjes kijken op internet bracht ons op de site van eRHa (tegenwoordig: Innova). Gerenommeerd al in ontwerp en uitvoering van jachtinterieurs, in die tijd begonnen zij met een productielijn voor campers, geïnspireerd op de manier waarop (polyester) boten worden gebouwd. Je maakt eerst een (houten) model, lamineert die in polyester, zodat je een mal krijgt waarin je de uiteindelijke romp, of opbouw in het geval van campers, kunt bouwen. Zo krijg je een naadloze opbouw, in het jargon een “monocoque” genoemd.Zowel het concept als het bedrijf spraken ons aan, en uiteindelijk hebben we bij eRHa onze camper in beheer laten bouwen. We hebben zelf inbreng gehad bij het ontwerp, zoals de vormgeving van de ramen. Scheepsontwerper Willem Nieland heeft de uiteindelijke lijnen getekend, en daarbij gelet op de aerodynamische eigenschappen. De inrichting en inbouw was uiteraard bij eRha in goede handen, maar bij de indeling en vormgeving konden we zelf veel inbreng hebben. Het zal niet verbazen dat het geheel een 'scheepse' uitstraling heeft gekregen.
En ja, de brede deur is een opvallend element. De deur is 1 meter breed, en heeft in de praktijk het effect dat we zochten. Als het weer net niet goed genoeg is om buiten te zijn, zitten we graag en comfortabel binnen met de deur open zodat we ons niet opgesloten hoeven voelen.We zijn nu 11 seizoenen en 140.000 km verder. We zijn heel Europa doorgetrokken, van Cabo de Gata tot de Noordkaap, van Lands End tot Parikkala in Finland aan de Russische grens.
De leeftijd begint bij ons te tellen, het gemak waarmee we weken of maanden op pad konden zijn neemt wat af. Daarom hebben we besloten om onze camper te verkopen. Met pijn in het hart, maar met de zekerheid dat de volgende eigenaren er net zo veel plezier van gaan hebben als wij al die jaren hebben gehad. Ook zij zullen veel bekijks en aanspraak hebben want het blijft een unieke camper.


Lees meer